Zupa serkowa z grzankami

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 375 g serka Philadelphia Light
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 10 g masła
  • 4 szalotki (80 g)
  • 4 ząbki czosnku (20 g)
  • 2 g nasion czarnuszki
  • 3 g świeżej bazylii
  • 10 ml oliwy z oliwek
  • 1 bułka pełnoziarnista (60 g)
  • 5 g soli
  • 3 g pieprzu

Sposób przygotowania

  1. W garnku roztop masło i wsyp drobno posiekaną szalotkę. Po zeszkleniu cebulki dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj drewnianą łyżką.
  2. Po minucie zmniejsz ogień do minimum i dołóż serek Philadelphia Light, cały czas mieszając.
  3. Następnie porcjami wlewaj bulion, nie przerywając mieszania. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw zupę z gazu, gdy dojdzie do wrzenia.
  4. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż pokrojoną w kosteczkę bułkę pełnoziarnistą. Serwuj zupę z grzankami, czarnuszką oraz listkami świeżej bazylii. 
Znajdź podobne dania: Philadelphia LightZupy

Mam ochotę na

Pudding z tapioki
Pudding z tapioki
czas przygotowania: 30 minut
Sernik kawowy
Sernik kawowy
czas przygotowania: 45 minut
Trufle czekoladowe
Trufle czekoladowe
czas przygotowania: 15 minut
Pierogi ruskie z żurawiną
Pierogi ruskie z żurawiną
czas przygotowania: 75 minut
Warkocz z polędwicy z buraczkami i serkiem Philadelphia
Warkocz z polędwicy z buraczkami i serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 90 minut