Warstwowa sałatka kijowska

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 500 g serka Philadelphia Light
  • 2 puszki tuńczyka w oleju (340 g)
  • 6 jajek
  • 1 czerwona cebula
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Ugotowane na twardo, obrane jajka przekrój na pół i oddziel białka od żółtek. Tak przygotowane umieść w osobnych miseczkach i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

2. Tuńczyka odsącz z zalewy. Czerwoną cebulę posiekaj w drobną kostkę. Serek Philadelphia Light przełóż do rękawa cukierniczego.

3. Na dnie pucharków lub miseczek rozłóż równomiernie warstwy białek, tuńczyka, czerwonej cebuli, serka Philadelphia Light oraz żółtek. Przed podaniem dopraw sałatkę do smaku solą i pieprzem.

Mam ochotę na

Bezglutenowy kotlet de volaille z serkiem Phily
Bezglutenowy kotlet de volaille z serkiem Phily
czas przygotowania: 30 minut
Sałatka z suszonych pomidorów z Philadelphią
Sałatka z suszonych pomidorów z Philadelphią
czas przygotowania: 25 minut
Ziemniaczki Hasselback
Ziemniaczki Hasselback
czas przygotowania: 20 minut + czas pieczenia
Risotto z pieczarkami i cukinią na maśle
Risotto z pieczarkami i cukinią na maśle
czas przygotowania: 40 minut
Spaghetti z kremowym pesto
Spaghetti z kremowym pesto
czas przygotowania: 20 minut