Stek z serkiem Philadelphia, wędzonym boczkiem, chorizo i marmoladą cebulową

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 20 minut + czas pieczenia10 minut

Składniki

  • 100 g serka Philadelphia Original
  • 100 g miękkiego sera koziego
  • 2 łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 żółtko jajka
  • 2 dwie duże cebule
  • 3 plastry smażonego wędzonego boczku
  • 5 g masła
  • 20 g cukru
  • 50 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w kostkę
  • 5 g posiekanej pietruszki
  • 4 x 150 g steku
  • 4 kromki chleba na zakwasie
  • 100 g mieszanki sałat i rukoli
  • 5 ml sosu vinaigrette

Sposób przygotowania

  1. Przygotowanie polewy z serkiem Philadelphia: połącz kozi ser z serkiem Philadelphia, następnie dodaj musztardę Dijon i żółtko jajka. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  2. Przygotowanie marmolady: pokrój cebulę. Gotuj około 30 minut z cukrem, aż cebula będzie bardzo miękka. Dodaj chorizo i wymieszaj wszystko dokładnie. Dodaj posiekaną pietruszkę.
  3. Podanie:
    Przypraw stek i podsmaż go na wysokim ogniu, aż do zbrązowienia. Wstaw na kilka minut do piekarnika. Późnej daj mięsu „odpocząć”, a następnie je pokrój. Chleb opiecz po obu stronach. Na ciepłym, wędzonym boczku rozłóż marmoladę, następnie na wierzch połóż stek. Łyżką rozsmaruj krem z sera koziego i serka Philadelphia. Udekoruj sałatą.

Mam ochotę na

Tort naleśnikowy red velvet
Tort naleśnikowy red velvet
czas przygotowania: 2,5 godziny
Rollsy z wędzonego łososia
Rollsy z wędzonego łososia
czas przygotowania: 25 minut
Zupa krem z batata z chipsem z boczku
Zupa krem z batata z chipsem z boczku
czas przygotowania: 35 minut
Tarta warzywna z serkiem Philadelphia
Tarta warzywna z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 2 godziny
Muffinki świąteczne
Muffinki świąteczne
czas przygotowania: 60 minut