Sernikowy shake z dynią

25 minut
2 porcji
Wydrukuj przepis
  • 300 g serka Philadelphia Original
  • 200 ml mleka migdałowego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • 1 szklanka purée z dyni
  • 2 banany
  • 1 pomarańcza
  • 4 orzechy pekan
  • 2 łyżki cukru trzcinowego

1. Banany obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij z niej sok.

2. Do dużego naczynia przełóż purée z dyni, plasterki banana, skórkę i sok z pomarańczy. Dodaj 200 g serka Philadelphia Original, mleko migdałowe, masło orzechowe, cukier trzcinowy oraz przyprawę korzenną. Zmiksuj składniki na gładką masę.

3. Gotowy shake przelej do szklanek. Udekoruj każdą porcję 50 g serka Philadelphia Original oraz posiekanymi orzechami pekan.