Sałatka z cukinią

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 150 g serka Philadelphia z ziołami
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki granatu
  • 300 g cukinii
  • 2 pomidory malinowe
  • ½ czerwonej cebuli
  • 75 g rukoli
  • 75 g roszponki
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj, odetnij końce i pokrój w słupki. Kolejno oprósz solą oraz pieprzem, a następnie posmaruj 2 łyżkami oliwy. Tak przygotowaną przełóż na patelnię i podsmaż z obu stron po 3−4 minuty.

2. Pomidory malinowe sparz, pozbaw skórki i pokrój w grubą kostkę. Obraną, czerwoną cebulę posiekaj w piórka.

3. W miseczce wymieszaj 2 łyżki oliwy i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

4. Wymieszaj rukolę z roszponką i rozłóż je na talerzu. Następnie nałóż czerwoną cebulę i pomidory malinowe. Na wierzchu sałatki połóż cukinię. Skrop całość przygotowanym sosem.

5. Przed podaniem udekoruj sałatkę pestkami granatu oraz serkiem Philadelphia z ziołami.

Mam ochotę na

Piersi z kurczaka w sosie z suszonych moreli
Piersi z kurczaka w sosie z suszonych moreli
czas przygotowania: 30 minut
Muszle z polędwiczkami orientalnymi
Muszle z polędwiczkami orientalnymi
czas przygotowania: 30 minut
Mus czekoladowo-śmietankowy
Mus czekoladowo-śmietankowy
czas przygotowania: 25 minut
Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
czas przygotowania: 30 minut
Burger z awokado
Burger z awokado
czas przygotowania: 15 minut