Pasta jajeczna

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 75 g serka Philadelphia Light
  • 5 jajek kl. L
  • 1 g przyprawy curry
  • 5 g musztardy
  • 3 ml soku z cytryny
  • 1 g skórki z cytryny
  • 5 g drobno pokrojonego szczypiorku
  • 2 g nasion czarnuszki
  • 24 g kiełków (rzeżuchy lub lucerny)
  • 1 g soli

Sposób przygotowania

  1. Zagotuj wodę na jajka i dodaj łyżeczkę sody oczyszczonej. Włóż do garnka jajka i gotuj przez 10 minut.
  2. Po odcedzeniu zalej zimną wodą i obierz. W misce umieść serek Philadelphia Light, jajka, curry, musztardę, sok i skórkę z cytryny oraz sól. Zmiksuj na gładką masę.
  3. Posyp szczypiorkiem, czarnuszką i ułóż na wierzchu kiełki.

Mam ochotę na

Chałka z nadzieniem wiśniowym
Chałka z nadzieniem wiśniowym
czas przygotowania: 125 minut
Wielkanocny pankejk – zając
Wielkanocny pankejk – zając
czas przygotowania: 30 minut
Spaghetti z kremowym pesto
Spaghetti z kremowym pesto
czas przygotowania: 20 minut
Hot dogi
Hot dogi
czas przygotowania: 20 minut
Sernik milionera
Sernik milionera
czas przygotowania: 40 minut