1. Mięso ogrzej do temperatury pokojowej. Natrzyj oba kawałki polędwicy oliwą.
2. Rozgrzej piekarnik do 220°C.
3. Na rozgrzanej suchej patelni nadającej się do zapiekania połóż plastry wołowiny. Smaż z każdej strony po 2 minuty. Nałóż po 1 łyżce masła na mięso i wstaw patelnię do piekarnika. Zapiekaj steki przez 5 minut. Po tym czasie wyjmij polędwicę z piekarnika. Odczekaj 5-6 minut, aby mięso odpoczęło, dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie pokrój na plastry.
4. Przygotuj dressing. Korzeń imbiru obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj te składniki w miseczce z serkiem Philadelphia Original i sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Dopraw dressing solą do smaku.
5. Ogórka obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń nasiona za pomocą łyżki, a następnie pokrój na plasterki.
6. Noodle przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany i odsączony makaron przełóż do dwóch misek, ułóż na nim plastry mięsa. Dodaj ogórka oraz kiełki. Wołowinę posmaruj dressingiem.
7. Sałatkę podawaj przyozdobioną listkami mięty oraz ćwiartkami limonki.