Serek Philadelphia wyjmij z lodówki, żeby nabrał pokojowej temperatury. Połowę serka wymieszaj z jogurtem i przełóż do miseczki.
Białka oddziel od żółtek. Mąkę wymieszaj z mlekiem, dodaj żółtka i przyprawy, ubij widelcem. Białka ze szczyptą soli ubij mikserem. Pianę z białek wymieszaj delikatnie łyżką z masą z żółtek.
Na patelni rozgrzej 3/4 łyżeczki oliwy. Krótko podsmaż pokrojonego pomidora, dymkę i groszek cukrowy.
Na warzywa wlej masę jajeczną i smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Drugą patelnię posmaruj lekko oliwą, połóż dnem do górny na patelnię z omletem i przekręć patelnie. Jeszcze na ciepłej patelni na wierzch omletu dodaj serek Phily, żeby lekko się rozpłynął.
Omlet podawaj z rzodkiewką i szczypiorem z dymki oraz z dipem serkowym.