Zaprzyjaźnij się z Philadelphią!

Delektuj się najlepszym smakiem w towarzystwie przyjaciół i kremowej doskonałości serka Philadelphia

Serek, który łączy!

Marka Philadelphia jest rozpoznawalna 
w niemal każdym miejscu na świecie. 
Delikatny smak kultowego serka, jego 
kremowa konsystencja i szeroka gama 
kulinarnych zastosowań sprawiają, że 
produkt od lat, nieustannie, zdobywa 
swoich nowych miłośników – na całym świecie!

Razem smakuje lepiej

Miej serek Philadelphia zawsze pod ręką 
i wykorzystuj go do przygotowywania 
słodkich i słonych specjałów 
na większe lub mniejsze spotkania 
z przyjaciółmi! Jego uniwersalny charakter 
otwiera przed Tobą nowe możliwości 
cukiernicze i kulinarne. Baw się smakami
i pamiętaj, że każda okazja jest dobra, by
spotkać się z Philadelphią i bliskimi!

You’ve got a friend in Philly!

Specjalne okazje

Celebruj ważne chwile razem 
z przyjaciółmi! Wykorzystaj serek Philadelphia do przygotowania tortów i ciast (w tym kultowych serników), a także wykwintnych przystawek i dań, które zaserwujesz podczas spotkań z bliskimi!

Niezapowiedziane wizyty

Zawsze bądź gotowy na niespodziewane odwiedziny! Miej w lodówce kremowy serek Philadelphia, dzięki któremu szybko 
i bezstresowo przygotujesz w kilka chwil apetyczne kanapki, przekąski oraz desery dla gości.

Swobodne spotkania

Każda okazja (a nawet jej brak) to dobry powód, by spotkać się z przyjaciółmi! Smakuj radość z bliskimi i wykorzystuj serek Philadelphia podczas wspólnego przygotowywania posiłków – w domu i w plenerze!

1872
1880
1903
1920
1930
1960
1980
2009
Dziś
slide
1872

William Lawrence, amerykański mleczarz, opracowuje w Nowym Jorku recepturę pierwszego, kremowego serka. Produkt z założenia ma być rewolucją smakową i stać się nowym wyznacznikiem jakości. Dla podkreślenia tego faktu serek otrzymuje nazwę Philadelphia, nawiązującą do miasta, które w owym czasie słynęło z produkcji najlepszej żywności.

slide
1880

Produkt jest sprzedawany pod nazwą „Philadelphia Cream Cheese”. I choć nie powstał w Philadelphii, to nazwano go tak ze względu na to, że to właśnie w tym mieście produkowano żywność najwyższej jakości.

slide
1903

Marka „Philadelphia” wciąż zyskuje popularność. Prawa do niej zostają sprzedane firmie The Phenix Cheese Company of New York.

slide
1920

Oscar J. Links zaczyna łączyć biznes, pasję i zamiłowanie do kremowego serka, wprowadzając nowy standard produktowy. Serek od tej pory sprzedawany jest w opakowaniach wykonanych z aluminium, przedłużających jego świeżość i zachowujących walory smakowe.

slide
1930

The Phenix Cheese Company łączy się z firmą Kraft (która w 2012 roku zmieni nazwę na Mondelēz International). W 1935 r. zaprezentowana zostaje pierwsza maszyna do automatycznej produkcji serka.

slide
1960

To przełomowy czas dla marki. Zostaje ona wprowadzona na rynek europejski. Jednocześnie, dzięki ówczesnej recepturze, producent może zagwarantować konsumentom świeżość serka utrzymującą się aż 21 dni.

slide
1980

Na rynku pojawiają się nowe smaki serka Philadelphia. Klienci mają także większy wybór w kwestii zawartości tłuszczu w produkcie.

slide
2009

Jakość nabiera nowego kształtu. Serek Philadelphia sprzedawany jest w charakterystycznych, owalnych opakowaniach

slide
Dziś

Serek Philadelphia jest rozpoznawalny niemal w każdym miejscu na świecie. Nadal pozostaje wierny zasadom wyznawanym przez swojego twórcę, będąc uznaną ikoną najwyższej jakości i wyśmienitego smaku.
Dystrybutorem serka Philadelphia w Polsce jest Zott Polska. Obecnie konsumenci mają do wyboru 5 wariantów produktu: śmietankowy serek Philadelphia Original, serek o obniżonej zawartości tłuszczu Philadelphia Light, serek Philadelphia ze szczypiorkiem, serek Philadelphia z ziołami oraz czekoladowy serek Philadelphia Milka.