Hot dogi

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 100 g serka Philadelphia z ziołami
  • 15 g ketchupu łagodnego
  • 10 g musztardy dijon
  • 15 ml soku z ogórków konserwowych/pikli
  • 180 g bułek do hot dogów (3 sztuki)
  • 180 g parówek (3 sztuki)
  • 75 g roszponki
  • 30 g cebuli czerwonej
  • 10 g papryczki chili
  • 50 g ogórków konserwowych/pikli
  • 10 g prażonej cebulki

Sposób przygotowania

  1. Serek Philadelphia z ziołami wymieszaj dokładnie z sokiem z ogórków, ketchupem i musztardą.
  2. Rozgrzej patelnię grillową i ułóż na niej rozcięte bułki, podgrzewaj je przez około 3 minuty z każdej strony.
  3. Zdejmij bułki z patelni i ułóż na niej parówki (na ok. 4 minuty).
  4. Wypełnij bułki roszponką, plasterkami ogórka oraz pokrojoną w piórka cebulą czerwoną. Włóż do nich podgrzane parówki, polej sosem z Philadelphią z ziołami.
  5. Hot dogi posyp pokrojoną papryczką oraz prażoną cebulką. 

Mam ochotę na

Rurki z kremem waniliowym
Rurki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 40 minut
Spring rollsy z serkiem Phily
Spring rollsy z serkiem Phily
czas przygotowania: 30 minut
Rolada z ciasta dyniowego
Rolada z ciasta dyniowego
czas przygotowania: 60 minut
Żeberka w sosie BBQ
Żeberka w sosie BBQ
czas przygotowania: 2 godziny
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
Pizza z ziemniakami, rozmarynem, guanciale i cebulą
czas przygotowania: 2 godziny