Halibut w sosie cytrynowym z serkiem Philadelphia Light
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania:
30 minut
Składniki
400 g filetów halibuta bez skóry
60 g serka Philadelphia Light
1 cytryna
1 mała cebula
1 łyżka słodkiej musztardy
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 łyżki oleju
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Filety halibuta dokładnie myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, po czym układamy w naczyniu żaroodpornym.
Na patelni lekko dusimy w oleju posiekaną cebulę. Kiedy będzie miękka, dodajemy sok z połowy cytryny, musztardę, serek Philadelphia Light i posiekaną pietruszkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i powstałą pastę nakładamy na filety halibuta. Na wierzchu układamy plasterki cytryny. Naczynie z rybą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w pozycji góra-dół do 210°C i pieczemy 15 minut.