Halibut w sosie cytrynowym z serkiem Philadelphia Light

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • 400 g filetów halibuta bez skóry
  • 60 g serka Philadelphia Light
  • 1 cytryna
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka słodkiej musztardy
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Filety halibuta dokładnie myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, po czym układamy w naczyniu żaroodpornym.
  2. Na patelni lekko dusimy w oleju posiekaną cebulę. Kiedy będzie miękka, dodajemy sok z połowy cytryny, musztardę, serek Philadelphia Light i posiekaną pietruszkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i powstałą pastę nakładamy na filety halibuta. Na wierzchu układamy plasterki cytryny. Naczynie z rybą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w pozycji góra-dół do 210°C i pieczemy 15 minut.
  3. Rybę można podawać z ryżem i mizerią.

Mam ochotę na

Serek Philadelphia z makaronem Orzo, pieczonym łososiem, szparagami i migdałami
Serek Philadelphia z makaronem Orzo, pieczonym łososiem, szparagami i migdałami
czas przygotowania: 30 minut
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
Płatki owsiane z pieczarkami i chipsem z szynki parmeńskiej
czas przygotowania: 20 minut
Rollsy z wędzonego łososia
Rollsy z wędzonego łososia
czas przygotowania: 25 minut
Pieczony łosoś z serkiem Philadelphia
Pieczony łosoś z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 6 minut
Makaron w pomidorach
Makaron w pomidorach
czas przygotowania: 25 minut