Gzik z ziemniakami

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • 15 małych ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 125 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 250 g serka Philadelphia Original
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 4 rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie (do miękkości), odcedź i dodaj 2 łyżki masła. Przykryj pokrywką i wstrząśnij kilka razy.
  2. Połącz serki do uzyskania jednolitej konsystencji. 
  3. Ogórek pokrój na półplasterki, rzodkiewki w plasterki, szczypior drobno posiekaj – przełóż do miski. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  4. Na talerze nałóż ziemniaki, posyp koperkiem. Obok wyłóż twarożek, na wierzch wysyp warzywa, posyp szczypiorkiem i skrop oliwą. 

Mam ochotę na

Spaghetti z leśnymi grzybami
Spaghetti z leśnymi grzybami
czas przygotowania: 20 minut
Kremowa zupa z podgrzybkami
Kremowa zupa z podgrzybkami
czas przygotowania: 60 minut
Rolada truskawkowa
Rolada truskawkowa
czas przygotowania: 35 minut (+ czas chłodzenia)
Grillowana ośmiorniczka
Grillowana ośmiorniczka
czas przygotowania: 2,5 godziny
Kebab
Kebab
czas przygotowania: 35 minut