Grillowany bajgiel z serkiem, markelą i piklowaną cebulą

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

2 bajgle z makiem
125 g serka Philadelphia Original
½ wędzonej makreli
2 garście roszponki
½ czerwonej cebuli
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól i pieprz

Sposób przygotowania

  1. Cebulę pokrój w piórka, oprósz solą i pieprzem. Posyp cukrem i polej octem ─ dobrze wmasuj i pozostaw na 5 minut.
  2. Bajgle przekrój wzdłuż i opiecz na patelni grillowej od wewnętrznej strony.
  3. Na dół i górę każdego bajgla rozsmaruj serek Philadelphia Original, wyłóż kawałki makreli pozbawionej ości i skóry. Na makrelę wyłóż piklowaną cebulę i roszponkę. Zamknij kanapkę górną częścią. 

Mam ochotę na

Patatas bravas
Patatas bravas
czas przygotowania: 45 minut
Sernik japoński
Sernik japoński
czas przygotowania: 70 minut
Makaroniki czekoladowe
Makaroniki czekoladowe
czas przygotowania: 90 minut
Pingwiny z oliwek i serka Philadelphia
Pingwiny z oliwek i serka Philadelphia
czas przygotowania: 15 minut
Jajka po szkocku
Jajka po szkocku
czas przygotowania: 25 minut