1 i 1/4 szklanki gotowej mieszanki muesli z owocami
1/4 szklanki płynnego miodu
1 jajko
100 g serka Philadelphia Light
2 duże łyżki jogurtu naturalnego 0%
owoce i jadalne bratki do dekoracji
szczypta nasion chia
Sposób przygotowania
Miód i jajko połącz dokładnie ze sobą. Dodaj muesli.
Rozgrzej piekarnik do 165 st. (góra/dół). Blaszkę do muffinek natłuść i do każdej foremki nałóż po 3 czubate łyżki muesli w miodzie. Uformuj masę do kształtu kubeczka. Piecz 12 minut, a po wyjęciu z piekarnika popraw delikatnie kształt kubeczków. Odstaw do całkowitego wystygnięcia w blaszce.
Serek połącz dokładnie z jogurtem (najlepiej trzepaczką).
Kiedy blaszka jest już zimna, włóż ją jeszcze na 10 minut do lodówki (dzięki temu będzie łatwiej wyjąć kubeczki z formy). Po schłodzeniu w lodówce, delikatnie, małym widelczykiem, wyjmij kubeczki z formy.
Napełnij kubeczki serkiem i ozdób owocami, bratkami i odrobiną nasion chia.