Dip z oliwą i octem balsamicznym

Ilość porcji: 11
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 250 g serka Philadelphia z ziołami
  • 70 ml oliwy z oliwek
  • 20 ml octu balsamicznego
  • 50 g czarnych oliwek
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 g płatków chili
  • 2 g świeżo mielonego pieprzu
  • 2 g soli
  • 2 g świeżego tymianku
  • 1 bagietka

Sposób przygotowania

  1. Wyjmij serek Philadelphia z ziołami z lodówki dla uzyskania temperatury pokojowej.
  2. Pokrój cebulę w piórka. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę wraz z czosnkiem, płatkami chili, solą i pieprzem. Zdejmij patelnię z gazu, wlej ocet balsamiczny i dodaj pokrojone oliwki.
  3. W głębokim talerzu rozprowadź serek Philadelphia z ziołami i wlej lekko ostudzoną zawartość patelni. Posyp świeżym tymiankiem. Serwuj z chrupiącą bagietką.

Mam ochotę na

Tarta warzywna z serkiem Philadelphia
Tarta warzywna z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 2 godziny
Ciabatta z serkiem Philadelphia i grillowanymi warzywami
Ciabatta z serkiem Philadelphia i grillowanymi warzywami
czas przygotowania: 15 minut
Serkowy wianek
Serkowy wianek
czas przygotowania: 30 minut
Wielkanocny pankejk – zając
Wielkanocny pankejk – zając
czas przygotowania: 30 minut
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
czas przygotowania: 2 godziny