Deser a la pavê de maracujá

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Light
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 150 g biszkoptów
  • 60 g cukru pudru
  • 300 ml pulpy z marakui
  • 4 gałązki mięty

Sposób przygotowania

1. Przygotuj krem: schłodzoną śmietanę kremówkę wlej do misy miksera. Kolejno dorzuć cukier puder i ubij na sztywno. Do składników dodaj serek Philadelphia Light. Wszystkie komponenty krótko zmiksuj, do uzyskania jednolitej konsystencji. Część pulpy z marakui (200 ml) przetrzyj przez sitko, aby pozbawić ją pestek. Przetarty mus dolej do kremu i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną masę przełóż do rękawa cukierniczego.

2. Biszkopty połam na mniejsze kawałki, maczaj w mleku (przelanym do miseczki) i ułóż na dnie szklanek. Następnie za pomocą rękawa napełnij warstwą kremu – inspirując się formą podania ze zdjęcia. Kolejno udekoruj pulpą z marakui. Te trzy czynności powtórz raz jeszcze. Wierzch deseru przyozdób listkami  mięty.

Mam ochotę na

Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
Orientalna sałatka z wołowiną i noodlami
czas przygotowania: 30 minut
Warstwowa sałatka kijowska
Warstwowa sałatka kijowska
czas przygotowania: 25 minut
Papryczki mumie
Papryczki mumie
czas przygotowania: 20 minut
Pęczotto
Pęczotto
czas przygotowania: 35 minut
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
Pizzerki z karmelizowaną cebulą, rukolą i granatem
czas przygotowania: 2 godziny