Deser à la bingsu

Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut + czas oczekiwania

Składniki

  • 200 g serka Philadelphia Original
  • 4 łyżki słodzonego mleka skondensowanego
  • 50 g migdałów w płatkach
  • 20 g pistacji
  • 1 melon galia
  • 20 g płatków jadalnych kwiatów
  • 4 gałązki mięty
  • 1 szklanka kostek lodu

Sposób przygotowania

1. Serek Philadelphia Original, mleko skondensowane i kostki lodu umieść w naczyniu blendera i zmiksuj. Uzyskane lody umieść w zamrażarce na 3 godziny.

2. Melon przekrój na pół i usuń z niego pestki. Za pomocą specjalnej łyżki wydrąż kulki z miąższu. Pozostaw przy skórce rant, aby uzyskać owocowe miseczki. Nałóż do nich porcje lodów z serkiem Philadelphia Original. Deser udekoruj kulkami z melona, posiekanymi pistacjami, płatkami migdałów i płatkami kwiatów. Wierzch przyozdób listkami mięty.

Mam ochotę na

Dip z oliwą i octem balsamicznym
Dip z oliwą i octem balsamicznym
czas przygotowania: 15 minut
Wegetariańska zupa marchewkowa z batatem
Wegetariańska zupa marchewkowa z batatem
czas przygotowania: 40 minut
Sushi z serkiem Philadelphia
Sushi z serkiem Philadelphia
czas przygotowania: 50 minut
Zupa krem z awokado
Zupa krem z awokado
czas przygotowania: 35 minut
Sushi z krewetkami w tempurze
Sushi z krewetkami w tempurze
czas przygotowania: 1 godzina