Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
Strona główna
Przepisy
Produkty
Książki kucharskie
Akcje promocyjne
O marce
Dla profesjonalistów
< Wróć do wszystkich przepisów
Podziel się
Czekoladowe tiramisu
Ilość porcji:
6
Czas przygotowania:
15 minut + 30 minut chłodzenia
Składniki
24 podłużne biszkopty do tiramisu
200 ml kawy
2 łyżki amaretto
400 g serka Philadelphia Milka
2 pomarańcze sycylijskie
kakao do posypania
Sposób przygotowania
Wystudzoną kawę połącz z amaretto. Namocz biszkopty i układaj je w pucharkach na samym dnie.
Wyłóż po łyżce serka Philadelphia Milka, posyp gorzkim kakao, wyłóż plastry obranej pomarańczy. Powtórz warstwy, kończąc masą serkową. Oprósz kakao.
Chłodź przez 30 minut w lodówce.
Znajdź podobne dania:
Nabiał
Cytrusy
Philadelphia Milka
Owoce
Kuchnia włoska
Desery i wypieki
Desery
Urodziny i imieniny
Walentynki
Wielkanoc
Mam ochotę na
Szukaj
Trufle czekoladowe
czas przygotowania: 15 minut
Serkowy wianek
czas przygotowania: 30 minut
Rolada biszkoptowa z kremem kawowym
czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania
Sałatka w słoiku
czas przygotowania: 25 minut
Rurki z kremem waniliowym
czas przygotowania: 40 minut