Ciasto blondie z malinami

Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 150 g masła
  • ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków
  • 3 jajka
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka serka Philadelphia Light
  • 160 g mąki pszennej
  • 125 g serka Philadelphia Light
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 250 g malin

Sposób przygotowania

  1. W misie miksera umieść masło i drobny cukier. Utrzyj do powstania jasnej i puszystej masy.
  2. Wbij jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu do dokładnego połączenia się składników.
  3. Dodaj skórkę cytrynową, sok z cytryny i łyżkę serka, zmiksuj.
  4. Wsyp mąkę pszenną, wymieszaj, aż składniki się połączą.
  5. Formę o wymiarach 28 x 18 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do formy.
  6. Piecz w temperaturze 150°C przez 25 minut lub do tzw. suchego patyczka.
  7. Pozostaw do wystudzenia. Serek połącz z cukrem wanilinowym i udekoruj kleksami kawałki ciasta, ozdób malinami.

Mam ochotę na

Japońskie hotcakes pani Anety
Japońskie hotcakes pani Anety
czas przygotowania: 25 minut
Panna cotta z bezą lawendową
Panna cotta z bezą lawendową
czas przygotowania: 4 godziny
Bagietka z pieczoną dynią i serkiem
Bagietka z pieczoną dynią i serkiem
czas przygotowania: 30 minut
Pankejki czekoladowe
Pankejki czekoladowe
czas przygotowania: 20 minut
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
Pstrąg z pomarańczami w ziołowym pesto
czas przygotowania: 40 minut