Chłodnik ogórkowy z miętą

Ilość porcji: 3
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 400 g serka Philadelphia ze szczypiorkiem
  • 460 ml mleka
  • 350 g ogórków gruntowych
  • 10 g mięty
  • 6 g koperku
  • 10 ml soku z cytryny
  • 2 g soli
  • 2 g pieprzu grubo mielonego

Sposób przygotowania

  • Ogórki umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odłóż parę plasterków do dekoracji. Miętę i koperek drobno posiekaj. Połącz serek Philadelphia ze szczypiorkiem z mlekiem.
  • Dodaj starte ogórki, miętę, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz. Chłodnik dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
  • Przed podaniem udekoruj każdą porcję plasterkami ogórka, koperkiem i miętą.

Mam ochotę na

Pieczona pierś z kaczki z dipem serkowym z konfiturą z granatu
Pieczona pierś z kaczki z dipem serkowym z konfiturą z granatu
czas przygotowania: 50 minut
Sernik jagodowy
Sernik jagodowy
czas przygotowania: 90 minut
Kanapki z kurkami i serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem
Kanapki z kurkami i serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem
czas przygotowania: 15 minut
Sernik arbuzowy
Sernik arbuzowy
czas przygotowania: 70 minut + czas tężenia
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
Tuńczyk z pieczonymi brokułami
czas przygotowania: 10 minut